Еърсофт реплики – Защо да изберем електическа (AEG) реплика

 

Електрическите еърсофт реплики, още наричани AEG(от англ. – автоматични електрически оръжия) са най-разпространения тип оръжия в еърсофта. Те използват батерия и електромотор за да задвижват система от зъбни колела, задействащи пневматична система, която изстрелва топчето. В тази статия ще ви разкажем защо електрическите реплики са чудесен избор за почти всеки еърсофтър.

Еърсофт репликите са проектирани така, че да са възможно най-реалистични, както на външен вид, така и при работа. За съжаление(или по-скоро за щастие) фактът че не се използват патрони в еърсофта, налага вътрешното устройство на еърсофт репликите да бъде доста по-различно от това на истинските огнестрелни оръжия. Шеговито може да кажем че вътрешността на едно AEG има повече прилики с радио-управляема количка, отколкото с истинско оръжие. Въпреки това, AEG-тата предлагат множество предимства, които ги правят предпочитаният вид еърсофт реплики.

 

Надеждност

AEG-тата са надеждни и могат да изстрелят десетки хиляди топчета, без да се повредят, замърсят или блокират. А с подходяща батерия може да изстреляте над 1000 топчета с едно зареждане. Същевременно при евентуален проблем, те са лесни за почистване и ремонт.

 

Точност

Електрическите еърсофт реплики предлагат добра консистентност, далекобойност и скорострелност. Това ги прави изключително ефективни на бойното поле.

 

Здравина

Основната движеща сила на едно AEG е неговата система от зъбни колела и пневматика, която се нарича гиърбокс(„Gearbox“). В гиърбокса се намират зъбните колела, буталото, пружината, цилиндъра в който става сгъстяването на въздуха, електромотора, спусъчната система и т.н. Механичните вътрешни елементи на AEG-тата са здрави и надеждни, дори когато са изложени на стреса от интензивна стрелба в ожесточените еърсофт битки. Външната здравина(под външна, разбирайте здравината на корпуса на самата реплика) зависи до голяма степен от вида на използваните материали. Има реплики изработени изцяло от пластмаса, която може да варира от евтина и чуплива, до супер здрави полимери. Както и такива почти изцяло от метал, при които здравината идва в пакет и с по-голямо тегло, често над 2кг

 

Цена

Електрическите еърсофт реплики са сред най-достъпните от гледна точка на цена. Съществува голям ценови диапазон който да удовлетвори всеки бюджет. Цените варират от около 300лв за прилична реплика, до около 900лв за такава която стреля перфектно директно от кутията. Разбира се има ценови клас 1000лв+ за прецизно ъпгрейднаи реплики, такива които са лицензирани от оригиналните производители на бойни оръжия(това са реплики които са изпълнени 1:1 с истинското оръжие и притежават реални маркировки) или реплики на редки и емблематични оръжия и т.н. Огромен плюс на AEG-тата е и ниската(почти нулева) цена за „употреба“ на репликата. Единственият разход, освен топчетата разбира се, е зареждането на батерията, която без проблеми може да издържи над 500 презареждания преди да започне да дава признаци на отслабване. А нова може да се намери за по-малко от 50лв.

 

Възможност за ъпгрейд

Огромен процент от електрическите еърсофт реплики може да бъде надграждано или „Ъпгрейдвано” с лекота. Това е ключово преимство и може да включва ъпгрейди на мощност, точност, скорострелност и т.н. които позволяват да стартирате с реплика за по-малко пари, която да надградите във времето с навлизането ви във спорта. AEG-тата са гъвкав и евтин вариант за надстройване или ремонт, тъй като има изобилие от резервни и ъпгрейд части

 

Всичко изборено по-горе е и причината на нашия терен да използваме именно AEG-та като част от оборудването което даваме на играчите. Не забравяйте да си направите резервация за игра за да усетите репликата в ръцете си.

4 Comments

 • Никола
  11.03.2019 9:50

  Ще може ли да разгледате темата за ъпгрейда на репликите.

  • BoinoPole.bg
   11.03.2019 10:00

   Здравей Никола, очаквай скоро публикации и на тази тематика 😉

 • Венцислав Георгиев
  02.05.2019 12:54

  Как се регулира силата на стрелба имам
  Болче на ръкохватката от доло кадето се намира самото моторче на оръжието модела ми е м15а4

  • BoinoPole.bg
   02.05.2019 16:32

   Здравей Венцислав!

   Силата на репликата се регулира чрез смяна на пружината която задвижва буталото, тя се намира в гиърбокса на репликата и в повечето случаи не се сменя много лесно. Най-добре е да отидете при професионалист който да извърши смяната. 😉

Искаме да чуем вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.