Кратка история на еърсофта

Еърсофтът е създаден като военно-симулативен спорт през 70-те г. в Япония. При безусловната капитулация на Японската империя след втората световна война, в страната влизат строги закони за разоръжаване на армейските части и цялостен контрол над оръжията.Невероятната креативност на японците обаче не може да бъде ограничена със закони. Затова те създават спорта еърсофт, с цел обучение на войници и подготовка на специални части. Скоро след създаването му той нашумял толкова много, че започнал да се практикува в цяла Азия. През 80-те играта се разпространява в Европа и по-късно в САЩ, където тя е много добре приета и набира все по-голяма популярност.

През последните 30 години еърсофт репликите са се развили с огромна скорост, носейки малко прилика с онези от началото на 70-те. С въвеждането на широко достъпни газови и електрическо задвижвани реплики, практикуването на спорта става достъпно за всички. Съвременните реплики са изключително реалистични, много надеждни и има огромен избор за всеки тип играч и бюджет. Съществуват реплики на всички класове реални оръжия – снайпери, карабини, SMG, тежки къртечнци, пушки помпи, пистолети и дори гранати и мини. Наличен е и широк спектър от различни аксесоари, специализирани части за ъпгрейди и тн.

Към днешна дата, еърсофтът  се е превърнал в изключително популярен спорт, който се играе по целия свят. Има лиги, асоциации и хиляди отбори във всички страни по света. Организират се и мащабни международни игри с по над 3000 участници, като най-известата в европа е Border War , която се провежда в Чехия. В тези мащабни игри често се използва и истинска военна техника като танкове, хеликоптери и т.н.

Изпитайте уникалната тръпка и адреналин от военно-симулативния спорт Еърсофт. Свържете с нас и резервирате игра на най-големият терен за еърсофт в България.

Искаме да чуем вашия коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.